Ο Vasif Kortun στο Μπάγκειον

vasif_kortun

Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 | 19:00 | Μπάγκειον, Πλατεία Ομονοίας 18

Ο Vasif Kortun είναι Διευθυντής Έρευνας και Προγραμμάτων του SALT, επιμελητής, συγγραφέας και λέκτορας στους τομείς της σύγχρονης εικαστικής τέχνης, των πολιτιστικών θεσμών και των χωρικών πρακτικών. Πριν την ίδρυση του SALT υπήρξε ιδρυτικός διευθυντής του Platform Garanti Contemporary Art Center, του Proje4L, του Istanbul Museum of Contemporary Art και του Μουσείου του Center for Curatorial Studies του Bard College.
Ως ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιμελητής και κάτοχος του βραβείου Curatorial Excellence από το Bard College, ο Vasif Kortun έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή projects, συμπεριλαμβανομένης της Taipei Biennial (2008) ως συν-επιμελητής με τον ManRay Hsu, της 9ης Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης (2005) ως συν-επιμελητής με τον Charles Esche, της 3ης Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης (1992) ως διευθυντής και επικεφαλής επιμελητής και της Μπιενάλε του Σάο Πάολο (1998) ως συν-επιμελητής. Έχει επιμεληθεί του Περιπτέρου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (2011) και του Τούρκικου Περιπτέρου (2007) στη Μπιενάλε της Βενετίας.

Επιπλέον, έχει υπηρετήσει ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Foundation for Arts Initiatives, του CIMAM International Committee for Museums and Collections of Modern Art, του Συμβουλίου του Asia Art Archive, του FM Centre for Contemporary Art του Μιλάνου, και συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές συμπεριλαμβανομένης αυτής για το Turner Prize, το Ars Fennica 2014, το Velasquez Prize, το Paul Huf Award, το Belvedere Contemporary Art Award, το Furla Art Prize,το Onufru Award και στις Μπιενάλε της Βενετίας, της Γκουαντζού και Περιφερειακές. Ο Vasif Kortun έχει εκτενή βιβλιογραφία σε εκδοτικούς οίκους και περιοδικά παγκοσμίως, και συγκεκριμένα η δουλειά του έχει μετασχηματίσει τη σύγχρονη καλλιτεχνική σκηνή της Τουρκίας όσο λίγοι.

facebook event