Ο ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ παρουσιάζει το Sound Development City

sound_development_city_2015

Η Μπιενάλε της Αθήνας συστήνει στο ελληνικό κοινό τον ελβετικό πολιτιστικό οργανισμό Sound Development City και τους καλλιτέχνες του.

Η Μπιενάλε της Αθήνας 2015–2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο δράσεων με τίτλο ΚΥΚΛΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑ, που στοχεύουν να συστήσουν στο ελληνικό κοινό νέους διεθνείς δημιουργούς και πολιτιστικούς οργανισμούς που επισκέπτονται την Αθήνα για να συνδιαλλαγούν με την τοπική σκηνή.

Ο ελβετικός πολιτιστικός οργανισμός Sound Development City έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα μαζί με μία ομάδα 13 διεθνών καλλιτεχνών και σε συνεργασία με την Μπιενάλε της Αθήνας 2015–2017 «ΟΜΟΝΟΙΑ» οργανώνει ανοιχτή συζήτηση στις 21 Σεπτεμβρίου στο Ρομάντσο στις 19:00, κατά την οποία οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» λειτουργεί ως οικοδεσπότης και διαμεσολαβητής και ταυτόχρονα επιδιώκει να αναπτύξει και να συντηρήσει για τους συμμετέχοντες μια ενεργή σύνδεση με την Αθήνα. Οι καλλιτέχνες του Sound Development City θα συνομιλήσουν με Έλληνες δημιουργούς και με το κοινό με βάση την εικαστική τους πρακτική και την εμπειρία τους από την Αθήνα.

Το Sound Development City είναι ένα ετήσιο ταξίδι τριών εβδομάδων σε δύο ευρωπαϊκές πόλεις για καλλιτέχνες από όλους τους κλάδους και από όλο τον κόσμο. Η 4η έκδοση πραγματοποιείται στο Βελιγράδι και στην Αθήνα από τις 9 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015.

Το Sound Development City είναι ένας χώρος πειραματισμού και έρευνας, όπου μπορεί κανείς να εξετάσει προτάσεις και ιδέες, να δοκιμάσει καινούριες μορφές έκφρασης και να εφαρμόσει στην πράξη τολμηρά οράματα. Δίνει στους καλλιτέχνες χρόνο, για να ξεδιπλώσουν διαδικασίες και να αναζητήσουν νέους δρόμους, αλλά και για να «παραστρατήσουν», να ανιχνεύσουν και να ανακαλύψουν το απροσδόκητο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Sound Development City.

Χώρος διεξαγωγής: Ρομάντσο | Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, 10552 – Αθήνα

φωτογραφία: Sound Development City, 2015 © Nicholas Schaerer