Δήλωση των Διευθυντών της Μπιενάλε της Αθήνας

Η 1η Μπιενάλε της Αθήνας ξεκίνησε το 2007 με την έκθεση Destroy Athens σηματοδοτώντας μια δεκαετία πλούσιας δραστηριότητας για την Αθήνα. Από τότε, καθιερώσαμε ένα διαφορετικό μοντέλο μπιενάλε που βρήκε την θέση του στην τοπική και διεθνή καλλιτεχνική σκηνή. Έχουμε γίνει συνεργάτες, παραγωγοί και υποστηρικτές περισσότερων από 700 Ελλήνων και ξένων συμμετεχόντων και έχουμε συνεργαστεί με μια ατελείωτη λίστα δημιουργικών ανθρώπων και οργανισμών.

Το 2017 κάνουμε και άλλα σημαντικά βήματα για την ενίσχυση του οργανισμού μας με την σύσταση της πρώτης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μπιενάλε της Αθήνας, καθώς και την έναρξη σημαντικών συνεργασιών με διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

Με την ευκαιρία της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας με τίτλο Περιμένοντας τους Βαρβάρους παρουσιάζουμε την επιμελητική ομάδα Μεραρχία της Καρδιάς και του Ξίφους, μία ομάδα καλλιτεχνών/θεωρητικών/επιμελητών, που αντιμετωπίζουν με σθένος την σημερινή κατάσταση ταλάντωσης ανάμεσα στην προκατάληψη και το τέλμα. Το πρόγραμμα εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στις 5 Απριλίου 2017 και θα ολοκληρωθεί με την έκθεση τον Απρίλιο του 2018. Μείνετε συντονισμένοι κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του πρότζεκτ και επισκεφτείτε μας του χρόνου!

 

Poka-Yio                                        Νάγια Γιακουμάκη

Ιδρυτικός Διευθυντής                Διευθύντρια Έρευνας και Διεθνών Δικτύων