Οκτ22. | 4:06

AGORA: HUMAN RIGHTS

20/10 | KYKLOS

Μια σειρά από χαλαρά δομημένες και πλουραλιστικές προσεγγίσεις πάνω σε κρίσιμες προβληματικές θα λαμβάνουν χώρα κάθε Κυριακή απόγευμα. Κάθε συντελεστής των σχετικών αναζητήσεων θα έχει 10 – 15 λεπτά για να προτείνει ουσιαστικές απαντήσεις στο ερώτημα Και τώρα τι;

A series of loosely structured pluralistic approaches on crucial discourses concerning city life, human rights, cooperation, ecology, politics, the web and narratives that take place every Sunday afternoon. Each participant has 10’ – 15’ in order to propose substantial answers to the question Now what?

ΚΥΚΛΟΣ : Ανθρώπινα Δικαιώματα

Συμμετέχουν: οι γιατροί του κόσμου, Colour Youth, Ζωντανή Βιβλιοθήκη, Δρόμοι Ζωής, Δεύτερη Γενιά, Διεθνής Αμνηστία, Περιοδικό Σχεδία, Διεθνής Διαφάνεια, School UP, Θετική Φωνή

 

 

 

Γιατροί του κόσμου
Μία μη Κυβερνητική, ανεξάρτητη, ανθρωπιστική διεθνής οργάνωση. Ήταν οι πρώτοι γιατροί που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επιτόπου, δημοσιοποιώντας συγχρόνως τη μαρτυρία – καταγγελία τους για την καταπάτηση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την βαρβαρότητα των οποίων υπήρξαν μάρτυρες.
http://mdmgreece.gr/.

Colour Youth
Ιδρυθήκαν σαν ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο τον Ιανουάριο του 2012 και όπως λέει και το όνομά τους, είναι μια ομάδα LGBT (Lesbian /Gay/Bi/Trans/Queer) αλλά και straight νέων έως 30 ετών.
http://www.colouryouth.gr/.

Ζωντανή Βιβλιοθήκη
Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη είναι ένα εξαιρετικό μέσο άσκησης στην συνύπαρξη, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.
http://humanlibrary.gr/index.php/el/.

Δρόμοι Ζωής
Οι Δρόμοι Ζωής είναι μια συνειδητά εθελοντική οργάνωση όπου οι εθελοντές προσφέρονται ανιδιοτελώς για την διανοητική, ηθική και υλική συμπαράσταση παιδιών, εφήβων, οικογενειών που βρίσκονται σε συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης.
http://www.dromoi-zois.gr/index.php/.

Δεύτερη Γενιά
Το Generation 2.0 είναι μία ομάδα νέων μεταναστευτικής και μη καταγωγής, που θεωρεί πως η ένταξη είναι μια αμφίδρομη διαδικασία στην οποία συμμετέχουμε όλοι. Το στοίχημα που έχουν βάλει σαν ομάδα είναι η συν-διαμόρφωση της ελληνική κοινωνίας και όχι η μονόπλευρη αφομοίωση των παιδιών με μεταναστευτική καταγωγή.
http://www.secondgenerationgreece.blogspot.gr/.

Διεθνής Αμνηστία
Η Διεθνής Αμνηστία είναι ένα παγκόσμιο κίνημα περισσότερων από 3 εκατομμύρια υποστηρικτών, μελών και ακτιβιστών που αγωνίζονται για την προστασία των διεθνώς αναγνωρισμένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όραμά μας είναι ένας κόσμος όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα που αναγνωρίζονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από άλλα διεθνή πρότυπα.
http://www.amnesty.org.gr/.

Περιοδικό Σχεδία
Η «σχεδία» στοχεύει στην άμεση υποστήριξη συμπολιτών μας που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας: άστεγοι, άνεργοι και κοινωνικά αποκλεισμένοι συμπολίτες μας που βρίσκονται, είτε στα πρόθυρα της αστεγίας, είτε ζουν στο δρόμο ή σε προσωρινά και ακατάλληλα καταλύματα (rough sleepers), είτε είναι περισσότερο από τρία ή τέσσερα χρόνια εκτός της αγοράς εργασίας.
http://www.shedia.gr/
http://www.shedia.gr/.

Διεθνής Διαφάνεια
Ένας κόσμος όπου οι κυβερνήσεις, η πολιτική, ο επιχειρηματικός κόσμος, οι κοινωνίες και η καθημερινή ζωή των ανθρώπων θα είναι απαλλαγμένες από τη διαφθορά.
http://www.transparency.gr/
http://www.transparency.gr.

School UP
Το School UP είναι μια οργάνωση που συνδέει και βοηθά στη γεφύρωση σχέσεων μεταξύ μαθητών, εκπαιδευτικών και ιδιωτών σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη παγκόσμιας συνείδησης και υπεύθυνης παγκόσμιας ιδιότητας του πολίτη στην τάξη και στην σημερινή πλουραλιστική κοινωνία.
http://wwww.schooluptheworld.org

Θετική Φωνή
Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος, Θετική Φωνή, ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του HIV και τον περιορισμό των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών του στην Ελλάδα.
http://www.positivevoice.gr