Κάλεσμα & Οδηγίες

Φόρμα Υποβολής

Έκθεση Συμμετοχών

Κάλεσμα προς τον Δημιουργικό Κόσμο
Στην επισφαλή κατάσταση κρίσης και αμηχανίας που διανύουμε, καθώς γινόμαστε μάρτυρες της κατάρρευσης κατεστημένων για καιρό κοινωνικών δομών και έντονου εκφυλισμού αξιών που έως τώρα είχαμε δεχτεί ως δεδομένες, ένα εύλογο όσο και επίμονο ερώτημα αιωρείται:
Και τώρα τι;
Θέτοντας σε λειτουργία ένα συνεργατικό μοντέλο για την παραγωγή της, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας απαντά σε αυτό το ερώτημα δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη δημιουργική συμβολή όλων όσων επιχειρούμε να αναπτύξουμε λειτουργικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές απέναντι στη σημερινή κρίσιμη εποχή. Σας καλούμε να συμβάλλετε με τη δική σας δημιουργική υποστήριξη. Η 4η Μπιενάλε της Αθήνας AGORA εμπεριέχει σαν οργανικό της στοιχείο μια διαδικτυακή πλατφόρμα έκθεσης προτάσεων. Το διαδίκτυο δεν είναι η προέκταση της πραγματικότητας, είναι μια πραγματικότητα κι αυτή η νέα πρόκληση ενσωματώνεται στην AGORA. Η φιλοδοξία μας είναι να παράγουμε κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση τέχνης, θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για συνάθροιση των ανθρώπων, ανταλλαγή, διασύνδεση, συνδιαχείριση, συναλλαγή, διαπραγμάτευση – την AGORA.

Γενικοί κανόνες υποβολής και προϋποθέσεις

  • Θα πρέπει να εγγράψετε την ιδέα σας σε κάποια από τις κατηγορίες: Collaborative Project | Performance | Talk | Text | Agora-Kyklos | Work of art | Workshop.
  • Το υλικό που υποβάλετε θα χρησιμοποιηθεί ώστε η πρότασή σας να δημοσιοποιηθεί με τη μορφή ενός entry στο blog συμμετοχών της AB4. Υποβάλλοντας την ιδέα σας, δίδετε ευθέως την άδεια να παρουσιαστεί online.
  • Τα περισσότερα projects που θα υποβληθούν θα δημοσιοποιηθούν στο blog, για αυτό μη διστάσετε να προτείνετε ακόμη και μη-ρεαλιστικές αλλά ισχυρές ιδέες.
  • Όλες οι προτάσεις θα μελετηθούν διεξοδικά από την ομάδα της AB4.
  • Στην περίπτωση που επιθυμείτε με το έργο σας να πάρετε μέρος και στην έκθεση της Μπιενάλε στον φυσικό χώρο παρακαλούμε αποφύγετε να επικοινωνήσετε με την ομάδα της AB4 με άλλον τρόπο πλην της φόρμας υποβολής. Αντίθετα, η ομάδα της AB4 θα σας προσεγγίσει χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην περίπτωση που το project σας προταθεί για περαιτέρω ανάπτυξη ή παραγωγή. Αυτό δεν ισχύει για τα work of arts -για τα οποία δεν υπάρχει άλλο περιθώριο φιλοξενίας τους στο φυσικό χώρο της έκθεσης παρά μόνο στο δυνητικό.
  • Παρακαλούμε σημειώστε ότι η AB4 ενδέχεται να παραχωρήσει χώρο και χρόνο όχι όμως budget

Ευχαριστούμε!

[contact-form-7 id="5955" title="Open Call gr_v2"]

Και τώρα τι; Θέτοντας σε λειτουργία ένα συνεργατικό μοντέλο για την παραγωγή της, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας 2013 AGORA δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργική συμβολή όλων όσων επιχειρούμε να αναπτύξουμε λειτουργικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές σαν απάντηση στη σημερινή κρίσιμη εποχή.

Σας καλούμε να συμβάλλετε με τη δική σας δημιουργική υποστήριξη! Διαβάστε το κάλεσμα & τις οδηγίες και χρησιμοποιήστε τη φόρμα υποβολής  για να συνεισφέρετε με τις συμμετοχές σας.

Υπενθυμίζεται πως τα hashtags #AB4AGORA & #AthensBiennale ήδη αξιοποιούνται ΕΔΩ  ενώ η σελίδα του open call θα παραμείνει ανοικτή καθ΄όλη τη διάρκεια της έκθεσης για να υποδέχεται και να προβάλλει επίκαιρες προτάσεις & ιδέες.