ΚΥΚΛΟΣ

AB4CIRLCE

 

Και τώρα τί;

Θέτοντας σε λειτουργία ένα συνεργατικό μοντέλο για την παραγωγή της, η 4η Μπιενάλε της Αθήνας δημιουργεί τις προΰποθέσεις για τη δημιουργική συμβολή όλων όσοι επιχειρούμε να αναπτύξουμε λειτουργικές προσεγγίσεις και συμπεριφορές σαν απάντηση στη σημερινή κρίσιμη εποχή. Φιλοδοξία μας είναι να παράξουμε κάτι πολύ περισσότερο από μια έκθεση τέχνης: επιθυμούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για συνάθροιση των ανθρώπων, ανταλλαγή, διασύνδεση, συνδιαχείριση, συναλλαγή, διαπραγμάτευση – την AGORA.

Για το σκοπό αυτό ο κεντρικός χώρος της έκθεσης, το ισόγειο του πρώην Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, όπου παλαιότερα διεκπεραιώνονταν οι αγοραπωλησίες μετοχών (φωτό), θα παραμείνει στο μεγαλύτερό του μέρος ελεύθερος από εκθέματα ώστε να μπορεί να αλλάζει λειτουργίες ανάλογα με τις απαιτήσεις. Εκεί, πρόκειται να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις όπως workshop, προβολές, συζητήσεις, performance, ομιλίες, forum, συναυλίες κ.α. που διαρκώς θα εναλλάσσονται.
Στους δύο μήνες διάρκειας της φετινής Μπιενάλε στοχεύουμε να εξαντλήσουμε τη δυναμική που δημιουργεί ένα τέτοιο βήμα ανοικτής διαπραγμάτευσης στο κέντρο της Αθήνας.

Σας προσκαλούμε να συμβάλλετε με τη δημιουργική συμμετοχή της πρωτοβουλίας σας στο AGORA ΚΥΚΛΟΣ, μια σειρά από χαλαρά δομημένες και πλουραλιστικές προσεγγίσεις πάνω σε κρίσιμες προβληματικές που θα λαμβάνουν χώρα κάθε Κυριακή απόγευμα. Εκεί, χρόνος 10-15 λεπτών μαζί με τον συνοδευτικό εξοπλισμό (προβολείς, μικρόφωνική εγκατάσταση, wi-fi, καθίσματα, τραπέζια κτλ) θα διατίθεται διαδοχικά στους συντελεστές των σχετικών αναζητήσεων αρθρώνοντας έτσι συνολικά απαντήσεις στο ερώτημα και τώρα τι;

Παρουσίαση: 10′
Συζήτηση: 5′

Συμμετοχή: OPEN CALL>Φόρμα Υποβολής>Κατηγορία “AGORA ΚΥΚΛΟΣ”

Ευχαριστούμε!